Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
, - -

 

Ο Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ και Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης μετά από συνεργασίες που είχε με τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Υποδομών με θέμα τους οδικούς άξονες της Λέσβου γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο αναφέρθηκα στην ωρίμανση και στην τελική ένταξη ενός σημαντικού έργου που ετοιμάζεται να ξεκινήσει στο νησί, δηλαδή του οδικού άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ.
Για το έργο αυτό και κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με εντατική εργασία μερίμνησα ώστε να καλυφθούν οι καθυστερήσεις, που παρουσιάστηκαν, είτε από έλλειψη πολιτικής βούλησης είτε απ’ τις αγκυλώσεις και τις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες των υπηρεσιών.
Σήμερα μπορώ να επιβεβαιώσω υπεύθυνα, ότι η αρμόδια υπηρεσία - Διεύθυνση Οδικών Έργων (Δ1) της Γεν. Γραμματείας Δημοσίων Έργων- του Υπουργείου Υποδομών υπέβαλε στην Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου, το Τεχνικό Δελτίο του οδικού άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ, με στόχο να τηρηθεί το ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα ένταξης και δημοπράτησης του σημαντικού αυτού έργου το αργότερο εντός των προσεχών δύο μηνών.
Επιπροσθέτως, καταβάλλεται προσπάθεια για την οριστικοποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης και προώθησης και του άλλου οδικού άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΕΤΡΑΣ. Όπως έχω κατ΄ επανάληψη δηλώσει οι παραπάνω συγκοινωνιακές δημόσιες υποδομές θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της Λέσβου.

Η Κυβέρνηση μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να βγάλει τη χώρα απ’ το οικονομικό αδιέξοδο. Είμαστε βέβαιοι ότι το στοίχημα θα κερδηθεί μόνο με την εντατικοποίηση της προσπάθειας για την ανάπτυξη της χώρας.»